Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی شورای نگهبان گفت: بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات مجلس در هیئت‌های اجرایی پایان یافت و نتایج آن نیز اعلام شد و ادامه رسیدگی در هیئت‌های نظارت شورای نگهبان آغاز شده است.

به گزارش خبرنگار سیاسی «تابناک»، «عباسعلی کدخدایی» سخنگوی شورای نگهبان در نشست خبری با اصحاب رسانه با گرامیداشت یاد و خاطره زهرا عبدالمحمدی خبرنگار فقید خبرگزاری فارس و ارائه گزارشی از روند تصویب و بررسی مصوبات مجلس اظهار کرد: طرح استفساریه بند ۲ ماده ۲ قانون مالیات مستقیم مغایر اصل ۷۳ قانون اساسی شناخته شده و برای اصلاح ارجاع داده شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: لایحه ایجاد هشت منطقه آزاد تجاری-صنعتی از نظر ما از سوی دولت بسیار تغییر کرده به همین دلیل اعضا آن را مغایر قانون اساسی دانستند از این ما در شورا بر این باوریم که این لایحه باید ایراداتی که دارد برطرف شود.

سخنگوی شورای نگهبان با اشاره به تصویب چند اساسنامه در شورای نگهبان تصریح کرد: اساسنامه شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران از سوی شورای نگهبان دارای ایراداتی بود که اعضای شورا خواهان رفع ابهامات از آن شدند.

کدخدایی گفت: پس از بررسی‌ها در هیئت‌های نظارت و اعلام نتایج به هیئت مرکزی انتخابات، امیدواریم در موعد مقرر نتایج نهایی اعلام شود.کداخدایی گفت: پس از بررسی‌ها در هیئت‌های نظارت و اعلام نتایج به هیئت مرکزی انتخابات، امیدواریم در موعد مقرر نتایج نهایی اعلام شود.

وی افزود: در حوزه انتخابات میان دوره ای خبرگان رهبری، ۳۰۳ نفر ثبت نام کردند که بخشی از این تعداد قبلا آزمون داده بودند، از این رو ۲۷۲ نفر برای آزمون کتبی دعوت شدند و از این تعداد ۲۲۱ نفر در آزمون شرکت کردند.

سخنگوی شورای نگهبان گفت: پس از اعلام نتایج آزمون کتبی، داوطلبان برای آزمون شفاهی دعوت خواهند شد و پس از این مرحله، بررسی صلاحیت عمومی کاندیداهای انجام خواهد شد.

وی در پاسخ به سوالی پیرامون اینکه چه زمانی دولت از اعتبار خارج می‌شود تاکید کرد: هر موقع نیمی از وزرا تغییر کنند دولت نیازمند کسب رای اعتماد مجدد است.

سخنگوی شورای نگهبان با اشاره به اینکه هنوز بررسی‌ها را درباره تایید صلاحیت‌ها انجام ندادیم، گفت: ما طبق قانون در این مسیر عمل خواهیم کرد و ضوابط لازم را در این راستا انجام می‌دهیم.

کدخدایی درباره عملیات روانی رسانه‌های خارجی درباره تایید صلاحیت‌ها اظهار کرد: در این مسیر رسانه‌ها باید کمک ما باشند اما ما طبق قانون در حیطه تایید و احراز صلاحیت‌ها وارد عمل خواهیم شد، اما اینکه نهادی طبق قانون کار خود را انجام ندهد ما موظف هستیم قوانین را اجرا کنیم.

وی با گلایه از ثبت‌نام گسترده مردم در انتخابات مجلس و نقص قانونی در این مورد افزود: ۱۱ هزار نفر به عنوان ثبت‌نام اولی در انتخابات مجلس ثبت‌نام کردند، ولی ما باز طبق قانون عمل خواهیم کرد.

سخنگوی شورای نگهبان درباره اظهارنظرهای برخی از مقامات نظامی درباره انتخابات مجلس، تصریح کرد: ما کشور آزادی داریم و اظهارنظرهای مختلف. اما شورای نگهبان طبق قانون عمل خواهد و به نظرات مختلف توجهی ندارند.

کدخدایی در پاسخ به اینکه نمایندگانی که در مجلس هستند و صلاحیت آنها تایید نمی‌شوند چطور باید از روند تصمیم‌گیری کنار گذاشته شوند خاطرنشان کرد: صلاحیت نمایندگان مجلس، خبرگان و رئیس‌جمهور برای یک دوره ۴ ساله است و اگر صلاحیت نماینده‌‌ای در دوره جدید تایید نشود به دوره نمایندگی وی ربطی ندارد.

وی تاکید کرد: تشخیص صلاحیت در ابتدا بر عهده هیئت اجرایی و سپس شورای نگهبان و سایر نهادهاست از این هیچ محدودیتی در راستای روند بررسی صلاحیت‌ها وجود ندارد از این رو باتوجه به نتایج بدست‌آمده روند بررسی صلاحیت‌ها صورت می‌گیرد.

سخنگوی شورای نگهبان گفت: از جهت کلی ما در مرحله رسیدگی هیئت‌های استانی هستیم و فکر می‌کنم تا دهه دوم دی ماه نتیجه اولیه و اوایل بهمن ماه نتیجه نهایی مشخص می‌شود.

ادامه دارد...

منبع: تابناک

کلیدواژه: انتخابات مجلس یازدهم رمز پویا علی فروغی طرح ملی مسکن شهید مفتح استیضاح ترامپ شب یلدا شیرمحمدعلی پرویز مشرف آلودگی هوا سخنگوی شورای نگهبان نشست خبری بررسی صلاحیت داوطلبان مجلس هیات های نظارت انتخابات مجلس یازدهم رمز پویا علی فروغی طرح ملی مسکن شهید مفتح استیضاح ترامپ شب یلدا شیرمحمدعلی پرویز مشرف آلودگی هوا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۸۳۴۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روزنامه دانشگاه آزاد: نمایندگان مرحله دوم تهران با۵۰-۶۰ رای وارد مجلس می شوند /برای اصولگرایان کیفیت مجلس مهم نیست؛ دعوا بر سر رئیس مجلس است

به گزارش خبرآنلاین، روزنامه فرهیختگان نوشت:

اگر نگاهی به اخبار برجسته روز در رسانه‌ها هم بیندازیم، در پرداخت اخبار رسانه‌ها کمتر خبری درباره انتخابات و رقابت‌های انتخاباتی پیدا می‌کنیم که میان دیگر اتفاقات و تحولات اساسا گم می‌شوند.

اگرچه بخشی از این سردی فضای انتخاباتی، به خاطر دور دوم انتخاباتی مجلس طبیعی است اما این تنها علت کمرنگ شدن فضای انتخاباتی در دور دوم انتخابات مجلس نیست، کمااینکه این دور تقریبا سردترین انتخابات در طول دوره‌های انتخابات‌های مجلس را شاهد هستیم.

یکی از عواملی که در افزایش شور و شوق انتخاباتی موثر است که ردپای آن در دیگر انتخابات‌های مجلس هم مشاهده می‌شود، رقابت میان گروه‌ها و جناح‌هاست.

در انتخابات مجلس دوازدهم، اساسا رقابت جدی حول گروه‌ها و جناح‌ها شکل نمی‌گیرد. این رقابت اگرچه درون جبهه اصولگرایی جریان داشت و دارد و بیشتر خود را در قالب عقده‌گشایی‌های سیاسی و افشاگری‌ها نشان داد اما ردی از جدیت این رقابت یا بسط این رقابت در میان گروه‌های مردم دیده نمی‌شود.

در این دوره جدای از اینکه اصلاح‌طلبان حضور جدی نداشتند، نتوانستند رقابت جدی با اصولگرایان شکل بدهند و کفه سنگین رقابت در میان لیست‌های درون‌اصولگرایی استوار بود. اما اگر از اقشار مردم می‌پرسیدید کدام یک از این لیست‌ها به دیگری ارجحیت دارد، تقریبا نمی‌توانستند تمایزی میان آنها قائل شوند. درواقع رقابت میان اصولگرایان، در همان حد و درون اصولگرایان آن هم تنها بر سر تصاحب قدرت محدود ماند.

رقابت شکل‌گرفته بیش از آنکه بین اقشار مردم برقرار باشد، گویی بین خود کاندیداهاست تا این بار چه کسی در صدر مجلس شورای اسلامی به عنوان رئیس بنشیند وگرنه اتفاق تازه‌ای قرار نیست رخ دهد.

حالا در آستانه برگزاری دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم بخش اصلی دغدغه اصولگرایان روی این موضوع متمرکز است که قرار است چه کسی ریاست مجلس را به عهده بگیرد، در حالی که اگر نگاهی به دغدغه مردم درمورد انتخابات یا ساختار مجلس بیندازیم، اینکه قرار است چه کسی روی صندلی ریاست مجلس بنشیند برای مردم اهمیتی ندارد. این عملا شکاف میان دغدغه مردم و رقبای انتخاباتی را نشان می‌دهد.

در میانه این دعوا خبری از ارائه ایده برای بهتر شدن عملکرد مجلس یا مطرح شدن لزوم تنظیم قوانین در مجلس دیده نمی‌شود. تنها تمرکز احزاب روی این موضوع استوار است که قالیباف، رئیس مجلس بماند یا فرد دیگری رئیس مجلس شود. طبعا این خلأ ایده در دور دوم انتخابات هم تغییری نداشته و در همچنان برهمان پاشنه بی‌ایده بودن و ادامه دعوا برای تصاحب قدرت می‌چرخد.
کاسبان کاهش مشارکت
خروجی چنین فضایی نهایتا همین تصویری می‌شود که در انتخابات دوازدهم شاهد آن بودیم، در این فضا تنها یک طیف محدود در انتخابات مشارکت می‌کنند، بدنه اجتماعی که در هرشرایطی رای مشخصی دارند در انتخابات مشارکت می‌کنند و دیگر اقشار عملا توجهی به انتخابات نمی‌کنند و نهایتا آنچه در تهران در دور اول رخ داد دیده می‌شود و رای نفرات اول راه‌یافته به مجلس کاهش محسوس و قابل‌توجهی به نسبت‌ دوره‌های دیگر مجلس در انتخابات‌ها داشت.

به نظر نمی‌رسد در دور دوم هم اتفاق ویژه و متمایزی رخ دهد، کمااینکه این احتمال وجود دارد که حضور آن بدنه اجتماعی خاص در این دوره هم کمتر از دوره‌های قبل شود و حالا نماینده‌هایی با ۵۰ یا ۶۰ هزار رای وارد بهارستان شوند. در این میان البته بارها نیز به این موضوع اشاره شده که بخشی از این گروه‌های سیاسی اساسا حیات خود را در کاهش مشارکت و عدم حضور دیگر طیف‌های جامعه پای صندوق‌های رای می‌بینند و اتفاقا تعمدا دیگر گروه‌های جامعه را در اظهارات و صحبت‌ها و حتی وعده‌های انتخاباتی خود حذف می‌کنند و روی صحبت خود را تنها قشر و طیف خاصی قرار می‌دهند. حالا این روزها این جریان حضور پررنگ‌تری در رقابت‌های انتخاباتی دارند و تلاش می‌کنند همچنان روند مطلوب خود را حفظ کنند.

۲۳۳۰۲

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904137

دیگر خبرها

  • هر چقدر می‌توانیم برای پیشرفت کار دولت تسهیل‌گری انجام دهیم/ هیئت تطبیق مصوبات می‌تواند ضامن اجرای قانون باشد
  • قالیباف: هیئت تطبیق مصوبات می‌تواند ضامن اجرای قانون باشد
  • قالیباف: هر چقدر می‌توانیم برای پیشرفت کار دولت تسهیل‌گری انجام دهیم تا مردم ذی‌نفع نهایی باشند
  • قالیباف: هر چقدر می‌توانیم برای پیشرفت کار دولت تسهیل‌گری انجام دهیم
  • روزنامه دانشگاه آزاد: نمایندگان مرحله دوم تهران با۵۰-۶۰ رای وارد مجلس می شوند /برای اصولگرایان کیفیت مجلس مهم نیست؛ دعوا بر سر رئیس مجلس است
  • شهادت رئیس هیات تطبیق مصوبات دولت با قوانین درباره قالیباف
  • خبر مهم شورای نگهبان برای کاندیداهای دور دوم انتخابات
  • دور دوم انتخابات مجلس در خراسان رضوی الکترونیکی برگزار نمی‌شود
  • درخواست محمد هاشمی از نمایندگان مجلس آینده
  • طحان‌نظیف، سخنگوی شورای نگهبان: طرح ساماندهی مسکن و اجاره‌بها تایید شد/ موارد ردصلاحیت حسن روحانی متعدد است/ برخی ایرادات شورای نگهبان به لایحه عفاف و حجاب هنوز به قوت خود باقی است