Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - خرم آباد - ايرنا - بررسي طرح افزايش تعداد نمايندگان مجلس شوراي اسلامي در حالي در نوبت بررسي صحن علني مجلس قرار دارد که در صورت تصويب نهايي 40 نماينده به مجلس يازدهم اضافه مي شوند و تعداد نمايندگان از 290 به 330 نفر مي رسد که سهم لرستان نيز يک نماينده است.

به گزارش ايرنا از خانه ملت، افزايش تعداد نمايندگان هر 10 سال يکبار مي‌تواند انجام شود که مبناي قانوني اين امر اصل شصت و چهارم قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اصل شصت و چهارم مي افزايد: عده نمايندگان مجلس شوراي اسلامي 270 نفر است و از تاريخ همه پرسي سال يک هزار و سيصد و شصت و هشت هجري شمسي پس از هر 10سال، با در نظر گرفتن عوامل انساني، سياسي، جغرافيايي و نظاير آنها حداکثر بيست نفر نماينده مي‌تواند اضافه شود.
در اين گزارش آمده است: بايد توجه داشت که اين اصل در سال 1368 به تصويب رسيده است، در آن زمان تعداد نمايندگان مجلس شوراي اسلامي 270 نفر بوده است.
اين اصل در قانون اساسي مصوب 1358 چنين بوده است: عده نمايندگان مجلس شوراي ملي 270 نفر است و پس از هر 10 سال در صورت زياد شدن جمعيت کشور در هر حوزه انتخابي به نسبت هر يکصد و پنجاه هزار نفر يک نماينده اضافه مي‌شود.
حسن سليماني نماينده مردم کنگاور، صحنه و هرسين در مجلس در اين باره اظهار داشت: مطابق اصل 64 قانون اساسي، تعداد نمايندگان مجلس شوراي اسلامي با درنظر گرفتن عوامل انساني، جغرافيايي، سياسي و نظاير آن، مي‌تواند هر 10 سال يک بار، 20 نفر افزايش يابد.
نماينده مردم کنگاور، صحنه و هرسين در مجلس شوراي اسلامي بيان کرد: بر همين اساس در سال 1378 تعداد نمايندگان از 270 به 290 نماينده افزايش يافت، اما اين افزايش درسال 1388 حاصل نشد.
در گزارش خانه ملت آمده است: بايد توجه داشت که در اصل شصت و چهارم قانون اساسي، قانونگذار قيد «مي‌تواند» را آورده است، به اين معنا که اجباري براي افزايش وجود ندارد و در صورت مهيا بودن شرايط بايد 20 نماينده به تعداد نمايندگان افزوده شود.
محمد ابراهيم رضايي نماينده مردم خمين در مجلس شوراي اسلامي نيز گفته است: اختيار قانون اساسي در خصوص افزايش تعداد نمايندگان مربوط به زماني است که شرايط اجراي آن مهيا باشد و الزامي براي افزايش تعداد نمايندگان وجود ندارد و اين اختياري است که در قانون اساسي ديده شده است.
اين گزارش مي افزايد: بعضا گفته مي‌شود که به ازاي هر 150 هزار نفر جمعيت بايد به يک نماينده در مجلس داشته باشيم که اين موضوع ابتدا در قانون اساسي مصوب سال 58 آمده بود اما گفته مي‌شود در لايحه‌اي که دولت قرار بود در زمينه افزايش تعداد نمايندگان تهيه کند و به مجلس ارائه دهد نيز همين فرمول را در نظر داشته است.
احمد مرادي نماينده بندرعباس در مجلس نيز گفته است: به ازاي هر 150 هزار نفر بايد يک نماينده در مجلس باشد و اگر اين فرمول را به کل کشور تعميم بدهيم اکنون بايد حدودا 500 نماينده در مجلس حاضر باشند تا به سهولت کار مردم پيگيري شود.
علي کرد نماينده مردم خاش در مجلس بنابر لايحه‌اي که وزارت کشور تهيه کرده، به طور ميانگين به ازاي هر 150 هزار نفر جمعيت، بايد يک نماينده در مجلس شوراي اسلامي حضور داشته باشد، بيان کرد: وقتي که تعداد جمعيت بيشتر مي‌شود به ازاي هر 500 هزار نفر بايد 2 نماينده در مجلس حضور داشته باشد.
در اين گزارش آمده است: اکنون با توجه به اينکه اصل 64 قانون اساسي در زمينه افزايش تعداد نمايندگان از سال 1378 تاکنون اجرا نشده است، در يازدهمين دوره مجلس شوراي اسلامي نيز امکان افزايش 40 نماينده وجود دارد زيرا به ازاي هر 10 سال مي‌توان 20 نماينده به تعداد نمايندگان مجلس اضافه کرد و اکنون 20 سال است که اين قانون اجرا نشده است؛ به بيان ديگر به ازاي 2 دوره 10 ساله بايد 40 نماينده به تعداد فعلي نمايندگان مجلس اضافه شود.
محمدجواد کوليوند نماينده مردم کرج در مجلس گفت: اين بار اميدوار هستيم که طرح افزايش تعداد نمايندگان در صحن مجلس شوراي اسلامي تصويب شود، دليل اينکه طرح افزايش تعداد نمايندگان در مجالس قبلي تصويب نمي‌شد اين بود که در آن زمان قرار بود فقط 20 نماينده به تعداد نمايندگان اضافه شود ولي اکنون 40 نماينده اضافه مي‌شود.
در اين گزارش آمده است: بنابر آنچه گفته شد تعداد نمايندگان مجلس از 290 نماينده به 330 نماينده مي‌رسد که همين امر يعني افزايش 40 نماينده مي‌‎تواند علتي باشد که اين طرح تصويب شود. در پايان دوره 10 ساله قبلي نماينده نتوانستند به جمع بندي نهايي در اين زمينه برسند ولي اين بار با توجه به توزيع افزايش تعداد نمايندگان به همه استان‌ها، زمينه تصويب قانون وجود دارد.
اين گزارش مي افزايد: بايد توجه داشت که طرح افزايش تعداد نمايندگان اکنون در کميسيون امور داخلي کشور و شوراهاي مجلس شوراي اسلامي تصويب شده و هنوز به صورت قطعي تبديل به قانون نشده زيرا ممکن است در صحن مجلس نيز مانند ديگر طرح‌ها و لوايح دچار تغيير شود.
در اين گزارش آمده است: طرح افزايش تعداد نمايندگان پس از تصويب مجلس و تاييد در شوراي نگهبان تبديل به قانون مي‌شود، در نتيجه آنچه که در اين گزارش مطرح مي‌شود صرفا بر اساس مصوبه کميسيون امور داخلي است.
در اين گزارش تصريح شده است: در طرح افزايش تعداد نمايندگان 4 نماينده به تعداد کل نمايندگان استان تهران اضافه مي ‍‌‌شود. استان تهران اکنون 35 نماينده در مجلس شوراي اسلامي دارد که در اين طرح مقرر شده تا اين تعداد به 39 نماينده افزايش پيدا کند.
گزارش خانه ملت تاکيد دارد: استان‌هاي خوزستان و کرمان نيز هر کدام 3 نماينده به تعداد کل نمايندگان آن‌ها در مجلس اضافه مي‌شود. استان خوزستان 18 نماينده در مجلس دارد که با اين افزايش، 21 نماينده در مجلس خواهد داشت همچنين استان کرمان اکنون 10 نماينده در مجلس دارد که اين تعداد به 13 نماينده مي‌رسد.
اين گزارش يادآور مي شود: براساس طرح افزايش تعداد نمايندگان به تعداد نمايندگان هر يک از استان‌هاي آذربايجان شرقي، اصفهان، البرز، خراسان رضوي، سيستان و بلوچستان، فارس، هرمزگان و يزد دو نماينده اضافه خواهد شد.
گزارش خانه ملت آورده است: آذربايجان غربي، اردبيل، بوشهر، خراسان جنوبي، خراسان شمالي، قزوين، قم، کردستان، کرمانشاه، گلستان، لرستان، مازندران، مرکزي و همدان نيز آنگونه که در طرح افزايش تعداد نمايندگان ديده شده، هر کدام يک نماينده به تعداد نمايندگان آن‌ها افزوده خواهد شد.
اين گزارش تصريح مي کند: استان‌‎هاي چهارمحال و بختياري و زنجان نيز بدون افزايش تعداد نمايندگان باقي مي‌مانند و فقط حوزه‌هاي انتخابيه آن‌ها اصلاح مي‌شود.
در اين گزارش آمده است: استان‌هاي کهگيلويه و بويراحمد، ايلام، گيلان و سمنان بدون تغيير در حوزه هاي انتخابيه و بدون افزايش تعداد نمايندگان و به شيوه قبلي به کار خود ادامه خواهند داد.
اکنون لرستان 9 نماينده در مجلس شوراي اسلامي دارد.
7269/6060
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۸۰۵۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چه کسی رئیس سنی مجلس دوازدهم خواهد شد؟ | جدول مسن‌ترین و جوانترین نمایندگان | ۲ نماینده همسن باشند چه می شود؟

به گزارش همشهری‌آنلاین، روز جمعه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳، دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در ۲۲ حوزه انتخابیه در سراسر کشور برگزار خواهد شد تا تکلیف ۴۵ منتخب دیگر مجلس دوازدهم مشخص شود. این درحالی است که تکلیف ۲۴۵ نفر از منتخبین مجلس دوازدهم در ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ مشخص شده و قرار است این افراد به مدت ۴ سال بر صندلی سبز بهارستان تکیه بزنند.

اما سوالی که اکنون قبل از انتخاب هیئت رئیسه و رئیس جدید مجلس مطرح است این است که چه کسی مجلس دوازدهم را اداره خواهد کرد.

طبق ماده ۱۰ قانون آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، مسن‌ترین فرد از نمایندگان حاضر به‌عنوان رئیس سنی و فرد بعدی به ‌عنوان نایب‌رئیس و دو نفر از جوان‌ترین نمایندگان حاضر به سمت دبیر، معین می‌شوند و در جایگاه هیئت‌ رئیسه قرار می‌گیرند. در صورت تساوی سن، هیئت‌رئیسه سنی با قید قرعه از بین مسن‌ترین و جوان‌ترین نمایندگان حاضر تعیین خواهد شد.

وظیفه هیئت رئیسه سنی اداره جلسه افتتاحیه، انجام مراسم تحلیف ، اقتراع شعب و اجرای انتخابات هیأت ر ئیسه موقت است که بعد از تعیین ترکیب هیئت رئیسه موقت، کار هیأت رئیسه سنی به پایان می‌رسد.

مسن‌ترین نمایندگانی که در مجلس دوازدهم حضور دارند علی‌عسکر ظاهری متولد ۱۳۳۰ از حوزه انتخابیه مسجد سلیمان و حسینعلی شهریاری متولد ۱۳۳۰ از حوزه انتخابیه زاهدان هستند.

از آنجا که هر دو نماینده همسن هستند طبق ماده ۱۰ قانون آیین‌نامه داخلی مجلس باید بین آن‌ها برای ریاست بر هیئت‌رئیسه سنی قرعه‌کشی شود.

جوان‌ترین نمایندگان مجلس دوازدهم هم روح‌الله نجابت متولد ۱۳۶۸ از حوزه انتخابیه شیراز و زرقان، عباس قدرتی زوارم متولد ۱۳۶۸ از حوزه انتخابیه شیروان و عبدالحسین همتی سراپرده متولد ۱۳۶۸ از حوزه انتخابیه زرند و کوهبنان هستند که قرعه‌کشی مشخص می‌کند که چه کسانی می‌توانند در هیئت‌رئیسه سنی حضور داشته باشند.

اسامی مسن‌ترین و جوان‌ترین نمایندگانی که در دور اول انتخابات موفق به حضور در مجلس شورای اسلامی شده‌اند به شرح ذیل است:

مسن‌ترین نمایندگان راه یافته به مجلس دوازدهم

نام و نام خانوادگی

متولد

حوزه انتخابیه

علی‌عسکر ظاهری

۱۳۳۰

مسجدسلیمان

حسینعلی شهریاری

۱۳۳۰

زاهدان

وحید احمدی

۱۳۳۱

کنگاور و صحنه و هرسین

سید محمد موحد

۱۳۳۱

کهگیلویه و بهمئی و چرام

محمدرضا محسنی ثانی

۱۳۳۱

سبزوار و جغتای و جوین

سید مسعود خاتمی

۱۳۳۲

گلپایگان و خوانسار

فداحسین مالکی

۱۳۳۳

زاهدان

کامران غضنفری

۱۳۳۵

تهران

مصطفی مطورزاده

۱۳۳۵

خرمشهر

عبدالغفور امان زاده

۱۳۳۵

گرگان و آق‌قلا

محمدمهدی مفتح

۱۳۳۵

تویسرکان

جبار کوچکی‌نژاد

۱۳۳۶

رشت و خمام

علی امامی‌راد

۱۳۳۶

کوهدشت و رومشکان

حسن قشقاوی

۱۳۳۶

رباط کریم و بهارستان

محمدصالح جوکار

۱۳۳۶

یزد و اشکذر

سید موسی موسوی

۱۳۳۷

لامرد و مهر

علی‌اکبر علیزاده برمی

۱۳۳۸

دامغان

حمیدرضا حاجی‌بابایی

۱۳۳۸

همدان و فامنین

بیت‌الله عبداللهی

۱۳۳۸

اهر و هریس

جعفر پورکبگانی

۱۳۳۹

بوشهر، گناوه و دیلم

جوان‌ترین نمایندگان راه یافته به مجلس دوازدهم

نام و نام خانوادگی

متولد

حوزه انتخابیه

روح‌الله نجابت

۱۳۶۸

شیراز و زرقان

عباس قدرتی زوارم

۱۳۶۸

شیروان

عبدالحسین همتی سراپرده

۱۳۶۸

زرند و کوهبنان

امیرحسینی ثابتی

۱۳۶۷

تهران

محسن فتحی

۱۳۶۶

سنندج، دیواندره، کامیاران

یاسر اسلام‌دوست

۱۳۶۵

طوالش و رضوانشهر و ماسال

زهرا خدادادی

۱۳۶۵

ملکان و لیلان

کمال حسین‌پور

۱۳۶۴

پیرانشهر

علی خضریان

۱۳۶۳

تهران

محمد سرگزی

۱۳۶۳

زابل

مهدی فلاح

۱۳۶۳

رشت و خمام

فاطمه جراره

۱۳۶۳

بندرعباس و قشم

مجتبی یوسفی

۱۳۶۲

اهواز

محمد خوش سیما

۱۳۶۲

گرمی و انگوت

زهرا سعیدی مبارکه

۱۳۶۲

مبارکه

ابراهیم رضایی

۱۳۶۱

دشتستان

مصطفی پوردهقان

۱۳۶۱

اردکان

بهشید برخوردار

۱۳۶۰

زرتشتیان

ولی داداشی

۱۳۶۰

آستارا

البته شایان ذکر است که بعد از برگزاری دور دوم انتخابات در ۲۱ اردیبهشت ماه و مشخص شدن تکلیف ۴۵ نماینده دیگر این دوره از مجلس، امکان تغییرات در لیست فوق وجود دارد.

کد خبر 849616 منبع: تسنیم برچسب‌ها خبر ویژه نماینده مجلس مجلس شورای اسلامی

دیگر خبرها

  • پس لرزه ادعای دریافت ۱۴۰ سکه توسط یک نماینده مجلس /شورای نگهبان واکنش نشان داد
  • سلیمی نماینده مجلس: بعضی از نمایندگان کمتر از ۱۰۰ روز در مجلس حضور داشته‌اند
  • افشاگری جدید یک نماینده مجلس درباره دریافت خودرو فیدلیتی توسط نمایندگان
  • اعتراف دیرهنگام یک نماینده مجلس: برخی نمایندگان نه یکی بلکه چندتا شاسی‌بلند گرفته‌اند
  • تعهد و تقوای سیاسی از شاخصه های نماینده در تراز انقلاب است
  • این نماینده زن مجلس متولد سال ۱۳۶۵ است /کدام نمایندگان زن دهه شصتی هستند؟
  • ۴ گزینه اصلی ریاست مجلس دوازدهم چه‌کسانی هستند؟
  • ۴ گزینه اصلی ریاست مجلس دوازدهم چه کسانی هستند؟
  • چرایی اهمیت مشارکت در دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم 
  • چه کسی رئیس سنی مجلس دوازدهم خواهد شد؟ | جدول مسن‌ترین و جوانترین نمایندگان | ۲ نماینده همسن باشند چه می شود؟